Algemeen

Ontdek wandelend de geschiedenis van de bevrijding van ‘s-Hertogenbosch

In het kader van 80 jaar Vrijheid in 's-Hertogenbosch bieden de stadsgidsen van Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch een unieke wandeling aan, gericht op de dramatische gebeurtenissen tijdens de bevrijding van 25 tot en met 28 oktober 1944. Deze speciale wandelingen vinden plaats op verschillende dagen in oktober en november en zijn te boeken voor slechts €5,- per persoon en €2,50 voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Een indrukwekkende tocht door het hart van de stad

De wandeling begint op het Stationsplein, waar in 1943 de laatste Joodse families op de trein stapten, op de vlucht voor de nazi’s. Vanaf hier wandel je door de straten die zwaar werden getroffen door de gevechten, zoals de Wilhelminabrug en de Vughterstraat, waar de bevrijding voelbaar werd toen de geallieerden de stad binnenkwamen. Onderweg zie je struikelstenen die herinneren aan de Joodse families die werden afgevoerd en de oorlog niet overleefden.

De gidsen delen indrukwekkende verhalen over moed, verzet en verlies, en de route leidt langs historische plekken zoals het Advocatenkantoor Holla, waar het verzet valse papieren verzorgde, en eindigt in het Stadhuis, waar verschillende oorlogsmonumenten te vinden zijn.

Beleef geschiedenis voor een speciale prijs

Deze unieke wandeling is een kans om de bevrijdingsgeschiedenis van 's-Hertogenbosch te herbeleven. De stadsgidsen nemen maximaal 15 bezoekers mee per tour, dus wacht niet te lang met reserveren! Boek nu je plek en beleef de geschiedenis van 's-Hertogenbosch op een bijzondere manier: tickets

Extra: gratis rondleiding langs oorlogsgraven

In het weekend van 19 en 20 oktober is er ook een gratis rondleiding langs de oorlogsgraven op begraafplaats Orthen. Een gids neemt je mee langs de graven van hen die voor onze vrijheid hebben gevochten. Aanmelden is eenvoudig via deze website: aanmelden