Algemeen

Begraafplaatswandeling 80 jaar vrijheid in ‘s-Hertogenbosch

Een bijzondere wandeling op begraafplaats Orthen. Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch leidt al jaren gasten rond op deze oase van groen en rust in de drukke stad. De verzorgde grafakkers, de monumentale bomen en de slingerende paden en lanen geven deze begraafplaats een bijzondere, serene sfeer. Nu is er een herdenkingswandeling samengesteld in het kader van 80-jaar vrijheid in ’s-Hertogenbosch.
De kapel van de begraafplaats
In aanloop naar de 80-jarige herdenking van de bevrijding van ’s-Hertogenbosch wandelt u samen met een gids van Kring Vrienden langs oorlogsgraven en -monumenten uit de Tweede Wereldoorlog op begraafplaats Orthen. De officiële herdenking vindt plaats in het weekend van 25 & 26 oktober. De wandelingen zijn gepland op zaterdag 19 en zondag 20 oktober. 

We starten twee keer per dag voor het kantoor van de begraafplaats en wandelen maximaal één uur. Om 10:30 uur en 14:00 uur. De rondleiding is gratis. Er kunnen maximaal 15 personen met de gids mee. Om een plaats in de groep te bemachtigen, meld u zich hier aan: 

aanmeldformulier