Toren Sint-Jan als unieke concertlocatie.

In de toren van de Sint-Jan genieten van een uniek concert. Het kan eenmalig op zondag 11 juni als de Bossche Beiaard Stichting er haar afsluitende concert heeft van de Beiaardweek. Op de eerste verdieping van de toren kunnen bezoekers het concert Carillon & Electronics beluisteren. Op 25 meter hoogte luistert u in de toren, zonder lawaai van buiten, naar de klanken van het carillon en van elektronische muziek. De bekende beiaardier van de Domtoren in Utrecht, Malgosia Fiebig zal op uitnodiging van de Beiaardstichting het carillon van de Sint-Jan bespelen. Samen met componist Jorrit Tamminga die wereldwijd optreedt met zijn elektronische muziek, verzorgen zij een elektro-akoestisch concert.

Dit speciale concert is een bijzondere afsluiting van de Bossche Beiaardweek die woensdag 7 juni begint en in het teken staat van 25 jaar Beiaardstichting. Een kwart eeuw geleden richtten de huidige stadsbeiaardier van Den Bosch Joost van Balkom en Jan Wijtmans de beiaardstichting op. Als eerbetoon aan dit zilveren jubileum wordt Carillon & Electronics gehouden. Dit in samenwerking met de Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch. Deskundige gidsen van de Kring verzorgen voor en na het concert een rondleiding in de toren.

Er zijn zondag 11 juni 4 rondleidingen met concert, maar wees er snel bij, er is slechts beperkt plaats. (15 personen per groep).

Aanvang:
13.15 uur
13.30 uur (uitverkocht)
15.50 uur
16.05 uur

Rondleiding én concert duren ongeveer anderhalf tot 2 uur.

Kosten: €7,50 per persoon, kind (4-12 jaar) €3,75

Kaartverkoop via de Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch:

  • Balies Parade 12 en Bolwerk, Sint-Janssingel 25
  • DagjeDenBosch.com
  • Telefonisch: 0900 – 2020 178 (€0,90 per gesprek)
Terug naar boven