Algemeen

Vrijwilligers gevraagd

Voor verschillende onderdelen van de organisatie achter de Vereniging Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch zijn we op zoek naar vrijwilligers die ons komen helpen "elke dag de liefde voor de stad te vieren". 

 • Planners voor de stadsgidsen
 • Baliemedewerkers voor balie Parade en balie Bolwerk/Molenstraat
 • Gastvrouwen-/heren voor Huis van Bosch
 • Horecamedewerkers Museum Kruithuis in Grand Café 1629

Lees meer over het vrijwilligerschap op de volgende pagina: 

Vrijwilligers

Of meld je direct aan als vrijwilliger via dit formulier! Vragen kun je ook mailen naar algemeen@kringvrienden.nl.

Voorwaarden
 • U bent klantgericht en gastvrij richting de bezoekers
 • U bent twee dagdelen per week beschikbaar waarvan twee dagdelen per maand in het weekend
 • U maakt zich snel nieuwe apparatuur en programma’s eigen
 • U kunt goed samenwerken met verschillende collega’s en collegialiteit is vanzelfsprekend voor u
 • Vreemde talen als Duits, Engels en Frans zijn een pré; u krijgt ook te maken met bezoekers uit het buitenland
 • U vindt het leuk om onze gasten aan te spreken, hen verder te helpen en mooie herinneringen mee te geven

Planners voor het Wandelbedrijf
Bij de Kring vallen alle stadswandelingen, rondleidingen in Sint-Jan en toren, maar ook de bijzondere objecten als Zwanenbroedershuis of stadhuis onder het ‘wandelbedrijf’. Voor de aanvulling van de planning van het ‘wandelbedrijf’ zijn we op zoek naar twee enthousiaste vrijwilligers. Het wandelbedrijf vraagt door zijn diversiteit aan activiteiten veel flexibiliteit van de planning.
Stadsgidsen

Het gaat om het inplannen van gidsen voor de verschillende stadswandelingen, groepsarrangementen, de bijzondere objecten als Zwanenbroedershuis, Stadhuis, Mariënburg, Gruyter, Sint-Janstoren en kathedraal. Er komt dus veel maatwerk bij kijken, waarbij u vaak meer succes hebt met een rondje bellen dan een e-mail uitsturen.

Wat zoeken we in u als planner? ICT-vaardig, stressbestendig, flexibel, initiatiefrijk, overzicht kunnen houden en doortastend te werk gaan. Lijkt het u leuk om circa twee dagdelen per week op de planning in het Kringhuis aan de Parade te werken? En wellicht ook een sturende, coördinerende rol op je te nemen? Meld u zich dan nu aan.
Huis van Bosch
Gastvrouw/-heer in Huis van Bosch
In het prachtig gerestaureerde voormalig ouderlijk huis van Jheronimus Bosch werken vrijwilligers van Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch om de gasten zo goed mogelijk te begeleiden in hun Jeroen Bosch Beleving. Na een warm welkom, maken zij u wegwijs door het pand, geven ze extra instructies en starten ze de audio-visuele tourbeleving in. Hierdoor zijn zij medeverantwoordelijk voor de maximale beleving tijdens de tour door het huis.
Wilt u midden in het centrum van onze mooi stad ’s-Hertogenbosch werken? U werkt in het eeuwenoude pand aan de Bossche markt, inclusief kraakgeluiden en schuine trappen.
Ook kunt u gasten wat wegwijs maken in de stad, tips geven voor wat leuke plekken voor horeca of mooie fotogenieke plekjes. Als u hier warm voor loopt, bent bij Kring Vrienden van ‘s-Hertogenbosch aan het juiste adres.

Horecamedewerkers Grand Café 1629 in Museum Kruithuis
In het nieuwe museum van Kring Vrienden van ‘s-Hertogenbosch zit een prachtige horecagelegenheid. Hier is iedereen welkom voor een kop koffie met kruitkoek, een lunch of een overheerlijke borrelplank. Er werken 3 vaste medewerkers in het Grand Café maar we zijn op zoek naar vrijwilligers die hen een handje kunnen helpen.
Grand Café 1629

Kom anders eens een kijkje nemen in deze pas gerestaureerde locatie met museum en Grand Café. Dan weet je direct of het je aanspreekt.

Baliemedewerkers
Voor balie Bolwerk kennen een tweetal locaties. Het Bolwerk Sint Jan waar we tickets verkopen voor onze activiteiten alsmede overige artikelen. En de locatie Molenstraat, het startpunt van de meeste vaartochten. Op beide locaties word je ingezet.

Balie Parade is het hele jaar geopend en heeft ook een winkelfunctie waar je boeken, kaarten en andere Bossche cadeaus kunt kopen.

Werkzaamheden:
 • Het geven van informatie over de vaartochten, wandelingen en overige activiteiten die door de Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch worden aangeboden.
 • Het verkopen van tickets voor de diverse activiteiten.
 • Op de locatie Molenstraat, het ontvangen van gasten voor een vaartocht. Indeling van de boten en de gasten plaats laten nemen in de boot.

Wat verwachten wij:
 • Basiskennis met computers. Je krijgt een degelijke opleiding met onze systemen en de noodzakelijke coaching.
Een beschikbaarheid van tenminste twee dagdelen (van 09:15-13:15 en13:15-17:15) per week. En de bereidheid om ook tenminste tweemaal per maand in het weekend een dagdeel in te vullen.
Locatie balie Parade
En wat mag jij verwachten:
Een enthousiast team van vrijwilligers waarbij gezelligheid een belangrijke factor is.
Herkenbare kleding zodat we allemaal dezelfde representatieve uitstraling hebben.
Contact met goed gemutste gasten die je een blijvende herinnering aan onze mooie stad kunt geven.