Algemeen

Sfeervideo officiële opening Museum Kruithuis

Een week geleden openden wij Museum Kruithuis officieel met een feestelijke middag. We zijn trots op alle vrijwilligers, medewerkers, partners en sponsoren die het museum hebben mogelijk gemaakt.
Lakeien Frederik en Hendrik verwelkomen de gasten in Museum Kruithuis

De opening was meer dan een feest:
- De muzikale inleiding verzorgd door Reünie Orkest Artillerie Trompetterkorps;
- Militaire figuranten en het oorverdovende kanonschot kwamen van de Bossche Schutterij
- De openingshandeling werd verricht door wethouder Marianne van der Sloot;
- Het vocale intermezzo op de binnenplaats was van Vught Vocaal;
- En de Menumeneeren begeleidden alle gasten op vermakelijke wijze als Lakei Frederik en Lakei Hendrik;
- Het minisymposium met de sprekers Hildo van Engen, gemeentearchivaris, Mart de Kruif, voormalig commandant Koninklijke landmacht en Peter Glas, oud-deltacommissaris en watergraaf, werd aandachtig gevolgd door de tachtig aanwezige genodigden;
- We sloten de dag goed af met heerlijke happen en een drankje verzorgd door Hutten Catering.
Al met al een waardevolle dag waarin we hebben aangetoond dat een museum in deze tijd heel relevant is, wanneer je het verleden laat zien, maar daarmee ook kijkt naar welke lessen je er vandaag en in de toekomst uit kunt halen.

In de bijgaande video vertellen onze voorzitter Nicolette Kroezen, wethouder Marianne van der Sloot en oud-wethouder Huib van Olden wat de toegevoegde waarde is van Museum Kruithuis in onze stad 's-Hertogenbosch. Video: Makarora • Videografie • Dronepiloot • Communicatie regie •

Meer informatie over het museum of bijvoorbeeld de vergaderzalen kun je vinden op de website. Of neem direct contact op via reserveringen@museumkruithuis.nl.

KLIK HIER: VIDEO VAN DE OPENING

De tentoonstelling van Museum Kruithuis is mede mogelijk gemaakt met de financiële bijdragen van: Waterschap Aa en Maas, Waterschap De Dommel, Mondriaan fonds, Stichting Leye fonds, het cultuurfonds, Zabawas. Hendrik Muller fonds, bpd cultuurfonds, VSB fonds, BiermanHenket, TMC, Miko, Ovatic, bakertilly, Leesterheide, Tredos, Robben.