Algemeen

Podcast ‘Op Orthen’

Verhalen van begraafplaats Orthen
’s-Hertogenbosch, januari 2024: Het jaar is nog maar net begonnen of verhalen over de begraafplaats doen al de ronde! In dit geval zijn het bijzondere verhalen verteld door nabestaanden die we als podcast het komend jaar uitbrengen. Met trots presenteren we in dit persbericht de eerste aflevering van Op Orthen.

Lees de tekst verder onder de afbeelding
Podcast 'Op Orthen'

Op Orthen. In de podcast Op Orthen worden verhalen opgehaald van mensen die op begraafplaats Orthen in ’s-Hertogenbosch hun laatste rustplaats hebben. In elke aflevering wordt een nieuwe gast gepresenteerd, die een bijzonder verhaal vertelt over een overledene.
Op Orthen liggen bijzondere mensen begraven met een doodgewoon levensverhaal maar ook doodgewone mensen met een bijzonder levensverhaal.
Begraafplaats Orthen herbergt een schat aan verhalen en herinneringen die rustend in het groen onder de lommerrijke bomen, wachten om verteld te worden. In gesprek met nabestaanden krijgt de herinnering een stem en overledene een gezicht.

Op Orthen, is een podcast gemaakt in opdracht van Stichting Solamen door podcastmaker Fred Budas en programmamaker van begraafplaats Orthen; Ivonne van der Velden.
     
#1-Gerton Heyne - 25 januari 2024
Geboren en getogen Bosschenaar Gerton Heyne heeft nogal wat familieleden op Orthen begraven maar het meest bijzonder zijn toch wel zijn broer en zus die door een bizarre gebeurtenis, over een tijdsperiode van 36 jaar met elkaar verbonden zijn. Deze aflevering is hier te beluisteren.