Algemeen

BOEKPRESENTATIE - ‘Michaël Ophovius, bisschop van ’s-Hertogenbosch'

 Dagboek over het beleg en de inname van de stad in 1629

Op dinsdag 28 mei is er in Museum Kruithuis de lezing over Michaël Ophovius, bisschop van ’s-Hertogenbosch. Zijn Latijnse dagboek over het beleg en de inname van de stad in 1629 is onlangs in het Nederlands vertaald door Jan van Boxtel in samenwerking met Jeroen Lijdsman.
Cover van nieuwe boek: Michaël Ophovius, bisschop van 's-Hertogenbosch
Wie is Ophovius? Hoe wordt hij de hoofdrolspeler bij de onderhandelingen met Frederik Hendrik? Hoe biedt hij katholieken de mogelijkheid om hun geloof te blijven uitoefenen? Dit en meer komt in de lezing aan de orde.
 
‘Het is augustus 1629. Prins Frederik Hendrik ligt met zijn Staatse troepen al 3 maanden voor de poorten van ’s-Hertogenbosch. Terwijl de stad onder vuur ligt, houdt bisschop Michaël Ophovius zijn dagboek bij. In het Latijn schrijft hij op wat hij ziet, wie hij ontmoet en wat hij bespreekt met leden van het stadsbestuur, de geestelijkheid, de militair gouverneur Van Grobbendonck en met Frederik Hendrik zelf.’

Programma

Datum: dinsdag 28 mei 2024 
Ontvangst: 19:00 uur
Aanvang: 19:30 uur
Duur: circa een uur
Locatie: Museum Kruithuis, Citadellaan 7, 5211 XA ’s-Hertogenbosch
Prijs: 2,50 euro inclusief koffie met huisgemaakte kruitkoek
 

Inschrijven

Er zijn 40 plaatsen beschikbaar, dus geef je snel op. De kosten voor deelname kun je bij aankomst via een pinbetaling voldoen. Laat je gegevens achter via het volgende inschrijfformulier:
INSCHRIJVEN