Algemeen

Boek 'De onafwendbare val van 's-Hertogenbosch' nu te koop bij balie Parade

Vanaf vandaag is het nieuwe boek 'De onafwendbare val van 's-Hertogenbosch' bij Kring Vrienden in de winkel te koop voor € 29,95. Jeff van Schijndel - ook vrijwilliger bij de Kring - schreef het boek vanuit zijn militaire achtergrond en geeft zijn persoonlijke visie op het verloop van het beleg in 1629.
'De onafwendbare val van 's-Hertogenbosch' door Jeff van Schijndel
Een prachtig boek voor de donkere dagen, als cadeau met Sinterklaas of onder de kerstboom. Maar vooral een must-have voor iedereen die geïnteresseerd is in een zo belangrijk deel van de geschiedenis van 's-Hertogenbosch.

Beslissende wending in de oorlog
De Tachtigjarige oorlog (1568-1648) is de Opstand van de Noordelijke Nederlanden tegen de koning van Spanje. Het beleg en de inname van ’s-Hertogenbosch in 1629 door Frederik Hendrik geeft een beslissende wending aan deze oorlog. De Vrede van Münster in 1648  betekent het slot van de vijandelijkheden. Het machtige Spanje erkent de Republiek eindelijk als een soevereine staat. De Tachtigjarige Oorlog heeft uiteindelijk geleid tot de geboorte van het hedendaagse Nederland.

Een nieuwe, verfrissende kijk op het beleg van 1629
Het boek verhaalt in begrijpelijke taal een compleet beeld van het beleg. De vele illustraties verduidelijken voor de lezer de beschreven situaties. De vijandelijkheden op de Veluwe vormen een onlosmakelijke schakel met de belegering van de stad. Door een gedegen analyse over het tactisch optreden te velde door beide partijen komen gangbare standpunten over de campagne van 1629 onder spanning te staan. De persoonlijk onderbouwde visie van de auteur leidt tot andere inzichten wat mogelijk werkelijk heeft plaatsgevonden. De inzet van de molens tijdens het beleg leidt na uitgebreid onderzoek tot een opzienbarende uitkomst. De poging van de auteur om de leemten in de archieven op te vullen maakt het boek tot een populair wetenschappelijke uitgave. De onafwendbare val van ’s-Hertogenbosch geeft u een nieuwe, verfrissende soms verrassende kijk op het beleg van 1629.

De winkel is de wintermaanden van dinsdag tot zondag geopend van 10:00 uur tot 16:00 uur.