Algemeen

Aftrap eerste Kring Vrienden Kennisbijeenkomst

In het Stadhuis was donderdagavond 2 mei de aftrap van de eerste Kring Kennisbijeenkomst. Een kleine vijftig belangstellenden hadden zich hiervoor ingeschreven.

Sinds dit jaar kent de Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch drie vormen van lidmaatschap. Het regulier vrienden-lidmaatschap, het actief- én vip vrienden-lidmaatschap. Kies je voor een van deze laatste twee, dan kun je jaarlijks deelnemen aan vier kennisbijeenkomsten. Dit uiteraard onder het genot van een drankje en soms een hapje.

Jan Coopmans organiseert sinds begin dit jaar voor de Kring deze kennisbijeenkomsten. De eerste bijeenkomst was dus donderdagavond 2 mei in het Stadhuis waar Jan de Wit vertelde over de bevrijding van de stad. Jan de Wit werkt als kabinetschef bij de gemeente en is in die hoedanigheid onder meer belast met de conctacten met Wales. De 53rd Welsh Division bevrijdde onze stad in oktober 1944 en sinds die tijd is er een warme band tussen Wales en Den Bosch. Jan de Wit heeft een enorme kennis over deze gebeurtenis en kan daar bijzonder enthousiast over vertellen. 

Voorafgaand aan de bijeenkomst werden de leden ontvangen met koffie of thee en Bossche koek. Nicolette Kroezen heette de groep namens het bestuur vervolgens welkom in de raadzaal. Daar was het gezelschap neergestreken voor de lezing.
Jan de Wit lichtte alvast een tipje van de sluier op over de festiviteiten ter gelegenheid van 80 jaar bevrijding dit jaar. Den Bosch pakt flink uit met diverse activiteiten en evenementen. Onder meer een busreis naar het graf van generaal-majoor Ross in Wales. 
De eerste Kring Kennisbijeenkomst werd afgesloten met een drankje en een hapje, aangeboden door de gemeente. De eerstvolgende bijeenkomst voor Actief- en Vip Vrienden zal naar verwachting eind juni zijn.