Raad van Toezicht

Met grote instemming heeft de Algemene Leden Vergadering (ALV) maandagavond 16 januari de Raad van Toezicht gekozen. Peter Glas, Raymond Grether en Jef Oomen waren kandidaat en werden door de 85 aanwezigen gekozen. Hiermee heeft de Kring voor het eerst in haar bestaan een Raad van Toezicht. De leden zijn benoemd voor drie jaar en zijn daarna herkiesbaar.
Voorafgaand aan de stemming in sociaal cultureel centrum De Helftheuvel, stelden de kandidaten zich persoonlijk voor.

Raymond Grether trapte af door te melden dat hij niet in onze mooie stad woont maar in Haarsteeg. “Ik ben daar voor de paarden naar toe gegaan, lekker buiten wonen.” Hij vertelde dat hij zich mede heeft ingezet voor de totstandkoming van het Bolwerk Sint-Jan en dat hij zich later bezighield met het weer vlottrekken van het omvangrijke project Bartenbrug. “Heb ik me lekker mee bemoeid. Ik vind het leuk samen naar oplossingen te zoeken. Dat hoop ik hier bij de Kring ook te kunnen doen.”

Peter Glas
is watergraaf van Waterschap De Dommel en zoals hij zei: “Den Bosch en de Dommel hebben wat met elkaar. Mijn wereld wordt gedomineerd door water.” Peter Glas woont in Boxtel maar kent Den Bosch bijzonder goed onder meer als voorzitter van de Rotary. “Ik houd van efficiënt en doelmatig besturen en ik zie dat bij de Kring ook. Daar hoop ik mijn bijdrage aan te leveren”, besloot Peter Glas.

Jef Oomen kwam in 1982 naar Den Bosch waar hij, zo schetste hij, op de mooiste plek kwam te werken: aan de Parade op nr. 28. “Ik keek vanaf mijn bureau zo onder de bomen door op de Parade!” Notaris Jef Oomen zegt te houden van besturen en van muziek. Hij is onder meer actief bij het Internationaal Vocalisten Concours (IVC). “Ik ben sociaal en maatschappelijk betrokken onder meer bij het project tegen (ouderen)mishandeling Het houdt niet op, niet vanzelf. Bij de Kring hoop ik me in te kunnen zetten voor de vereniging en de stad, want de Kring zorgt in de stad voor een hele grote verbinding.” Jef Oomen woont in Maliskamp.

De nieuwe Raad van Toezicht.