Driekorenconcert 14 april 2018

Doelstelling

Dit koor is in 2000 opgericht op initiatief van een aantal schippers die, omdat er in de winter niet gevaren werd, elkaar in deze (koude) periode toch wilden blijven ontmoeten. Het koor is uitgegroeid tot ruim 20 leden, zowel mannen als vrouwen, allen actief vrijwilliger bij de Kring Vrienden van ’s‑Hertogenbosch. Het repertoire is heel divers: op de eerste plaats liedjes die over ’s‑Hertogenbosch gaan en natuurlijk wordt er ook over de Binnendieze gezongen. Maar ook Engelse chanty songs en Franse en Duitse liedjes staan op het repertoire.


Werkwijze

Van september tot en met eind juni wordt er elke maandagmiddag gerepeteerd in de bovenzaal van Bar le Duc.  Sinds 2004 staat het koor onder leiding van de Vughtse dirigent Theo Kroon.


Activiteiten

Het koor treedt ook regelmatig voor het voetlicht bij diverse Bossche evenementen, zoals Maritiem ’s‑Hertogenbosch, het Bierfestival, klooster de Mariënburg en buiten de stad o.a. in kasteel Heeswijk en kasteel Ammersooijen. Tevens treedt het koor op in bejaardenhuizen en wordt het voor diverse optredens uitgenodigd. Er zijn bovendien kooruitwisselingen waarbij het koor zich laat zien en horen. Deze uitvoeringen vinden zowel in de stad plaats als daarbuiten met een buitenlands optreden in zusterstad Trier.


 

Terug naar boven