Jubileum Driekorenconcert 18 april 2020

Doelstelling

Dit koor is in 2000 opgericht op initiatief van een aantal schippers die, omdat er in de winter niet gevaren werd, elkaar in deze (koude) periode toch wilden blijven ontmoeten. Het koor is uitgegroeid tot momenteel 28 leden, zowel mannen als vrouwen, allen actief lid, vrijwilliger of oud vrijwilliger bij de Kring Vrienden van ’s‑Hertogenbosch. Het repertoire is heel divers: op de eerste plaats liedjes die over ’s‑Hertogenbosch gaan en natuurlijk wordt er ook over de Binnendieze gezongen. Maar ook Engelse chanty songs en Franse en Duitse liedjes staan op het repertoire.

Werkwijze

Van september tot en met eind juni wordt er elke maandagmiddag gerepeteerd in de Knillispoort of in de bovenzaal van Bar le Duc.  Sinds 2018 staat het koor onder leiding van de Rosmalense dirigente Ien Bouwmans en wordt begeleid door accordeoniste Yvonne Willemse en koorlid gitarist Peer Desmense.

Activiteiten

Het koor treedt regelmatig voor het voetlicht bij diverse Bossche evenementen, zoals Maritiem ’s‑Hertogenbosch, het Bierfestival, klooster de Mariënburg en buiten de stad o.a. in kasteel Heeswijk en kasteel Ammersooijen. Tevens treedt het koor op in zorgcentra en wordt het voor diverse optredens uitgenodigd. Er zijn bovendien kooruitwisselingen waarbij het koor zich laat zien en horen. Deze uitvoeringen vinden zowel in de stad plaats als daarbuiten met enkel jaren terug een buitenlands optreden in zusterstad Trier. En in november 2019 staat een koorreis naar Wales gepland.

 

Terug naar boven