Fietstocht naar de Kilsdonkse Molen en Kasteel Heeswijk.

Deze activiteit is voor alle leden van de Kring Vrienden van ‘s-Hertogenbosch.

De Werkgroep Culturele Activiteiten organiseert op dinsdag 15 augustus een fietstocht naar de Kilsdonkse Molen vanwaar we met een fluisterboot naar kasteel Heeswijk varen voor een rondleiding o.l.v. een gids.

We organiseren een aangename fietstocht heen, ongeveer 18 km, door de bossen van Maliskamp en de Loofaert, langs de Hooghei en de Kersouwe naar de molen en terug, voor wie dat wil, achter Berlicum langs, eveneens ongeveer 18 km.

Het vertrek staat gepland om 09.00 uur vanaf de carpoolplaats Maliskamp a59 Rosmalen, langs de weg ’s-Hertogenbosch – Nijmegen, afslag Rosmalen Oost.

Om 10.30 uur worden we bij de molen ontvangen met koffie en een Kilsdonkse broeder. Vandaar varen we om 11.00 uur met een fluisterboot naar het kasteel. De vaartijd is ruim één uur, waarbij een gids informatie geeft over De Kilsdonkse Molen, het kasteel Heeswijk en de historie van waterloop De Aa. Na aankomst, rond 12.15 uur, kunt u daar uw eigen lunch oppeuzelen of iets nuttigen in de Brasserie van het kasteel tot 13.30, waarna de rondleiding start door het kasteel.

De terugtocht organiseren we per huifkar en we verwachten rond 15.15 uur aan te komen bij de molen. Wie wil kan via een uitgestippelde route de terugtocht naar Maliskamp ondernemen of u rijdt vandaar uw eigen route naar huis.

Het aantal deelnemers is gemaximeerd op 25. Aanmelden kan tot 25 juli per e-mail: onderdeboschboom@kringvrienden.nl  of aan de balie van het Kringhuis Parade 12 o.v.v. kasteel Heeswijk, uw naam, telefoonnummer en of u in het bezit bent van een museumjaarkaart of beschermheer bent van het Brabants landschap.

De kosten voor dit alles bedragen € 18,- voor degenen met museumjaarkaart of beschermheer zijn van het Brabants Landschap of € 28,- voor degenen zonder dit alles.

Het bedrag kunt u overmaken naar rekeningnummer NL59INGB0006628714 t.n.v. Stichting de Boschboom o.v.v. fietstocht Kilsdonkse Molen en Kasteel Heeswijk en of u in het bezit bent van één van bovengenoemde kaarten. Gelet op de financiële afspraken is bij verhindering pas restitutie mogelijk als de open gevallen plaats door een ander ingenomen is.

Voor vertrek zullen op de carpoolplaats de museumjaarkaarten of kaarten beschermheer Brabants landschap verzameld worden, aangezien voorwaarde is dat één persoon de kaarten aan de kassa aanbiedt en terug ontvangt na de rondleiding.

Terug naar boven