Bezoek de Kerststal van de Sint-Jan

Thema: Een droom wordt werkelijkheid
Thema: Een droom wordt werkelijkheid
De bouw van de kerststal in de Sint-Jan is in volle gang. Vanaf vrijdag 4 december kunt u zich weer laten inspireren door onze kerststal.

Het thema van de kerststal 2020 mag ons moed en vertrouwen geven: ‘Een droom wordt werkelijkheid’. Dit jaar staat Sint-Jozef centraal in de kerststal van de Sint-Jan. We zien zijn timmerwerkplaats in Nazaret, de tocht die hij met Maria maakt naar Betlehem en daarna zijn vaderlijke zorg bij de kribbe in de stal.

Jozef, zo lezen we in het Evangelie van Mattheüs, wilde in stilte van Maria scheiden. In een droom van Godswege krijgt hij de opdracht om Maria tot vrouw te nemen en voor haar Kind te zorgen. Die droom wordt werkelijkheid in zijn leven. Hij wordt een ‘rechtschapen mens’ genoemd. Sint-Jozef leeft naar de weg die hem door God in de droom werd gewezen. Die droom is werkelijkheid geworden.

De coronacrisis laat zien dat onze wereld toch niet zo maakbaar is als we dachten en hoopten. In deze onzekere tijden mogen ook wij ons toevertrouwen aan God. Hij draagt de wereld. Hij beschermt en zegent ons.

Jozef krijgt in zijn droom de opdracht om het Kind van Maria de naam Jezus te geven. Jezus: God Redt, betekent deze naam. God geeft ons redding, zegen, troost en hoop in zijn Zoon.

Avondrondleiding:

14, 15 en 16 december van 19.00 tot 21 uur.
Hierbij leidt een gids een select gezelschap van maximaal 4 personen rond in de kerststal.

Reserveren via www.kerststal-sint-jan.nl

 

Terug naar boven