De vereniging Kring Vrienden van ’s‑Hertogenbosch is inmiddels een begrip in onze stad en omstreken en ook landelijk krijgen met name de publieksactiviteiten die de kring organiseert steeds meer naam. Mede door de breed georiënteerde doelstellingen van onze vereniging, is het aantal leden ook aanzienlijk … Lees verder 


Start seizoen uitgesteld

We stonden gereed en hadden er zin in om vanaf 1 april onze gasten te mogen ontvangen.
Helaas, helaas het gaat niet door.
De berichtgeving van de laatste weken deed het ons al vermoeden en gisteravond werd duidelijk dat de huidige maatregelen nog van kracht blijven tot 26 mei.

Blijf gezond en houd vol!!!

Ook het KringHuis is helaas gesloten. Boeken, cadeaubonnen en andere artikelen kunt u afhalen op afspraak. 073-612 4918. (tussen 10.00 en 12.00 uur).


Schippergids op de Binnendieze m/v

De vrijwilligers van de Kring Vrienden verzorgen vrijwel dagelijks rondleidingen, wandelingen en vaartochten in de stad. De inzet van onze vrijwilligers dragen er toe bij, dat een dagje
‘s-Hertogenbosch voor de bezoekers een mooie, blijvende herinnering wordt.

De Kring roept belangstellenden op, die dit najaar willen deelnemen aan de opleiding schippergids. De techniek van het varen en de kennis over de geschiedenis van de stad staan hierbij centraal. Verder is er de nodige aandacht voor de waterlopen binnen (Binnendieze) en rond de oude vestingstad (Dommel en Aa). Tijdens de opleiding moet men bereid zijn tijd en energie te steken in de studie (drie dagdelen per week). Aan het eind van de cursus moeten de kandidaten in staat zijn om op een verantwoorde, gastvrije en prettige wijze met onze gasten te gaan varen.

Aanmelden voor deze opleiding kan tot 1 juni.
Mail (bij voorkeur) uw motivatie met uw CV naar  algemeen@kringvrienden.nl   t.a.v. Jan Buitink

Wij vragen van de kandidaten (m/v):

  • Representatief met goede omgangsvormen en een duidelijke mondelinge uitdrukkingsvaardigheid, dit met een flexibele en collegiale instelling.
  • Belangstelling voor de geschiedenis van ’s-Hertogenbosch en van de waterwegen.
  • Tijdens het vaarseizoen (1 april tot 1 november) minimaal twee dagdelen per week inzetbaar, ook in het weekend.
  • Bereid zijn om tijdens de opleiding de nodige tijd en energie te steken in de studie
    (drie dagdelen per week).
  • Geen last van claustrofobie.

 


Twee eeuwen dienstbaar en barmhartig

Bestel u boek nu telefonisch op werkdagen van 10.00 – 13.00 uur: 073-612 4918 of stuur een mail naar algemeen@kringvrienden.nl

Lees meer


 


Uitzending Holland van Boven op SBS6Privacyverklaring.

Voor de bescherming van uw persoonsgegevens  hebben wij een privacyverklaring opgemaakt waarin wordt vermeld welke persoonsgegevens er van u worden verwerkt en waarom. Verder wordt vermeld  hoe wij vervolgens met uw persoonsgegevens omgaan.
De privacyverklaring kunt u hier lezen.


 

 

Bossche Speur & Lekkernijen Wandeling

Den Bosch ontdekken aan de hand van een speurwandeling en af en toe lekker een restaurant inschieten om culinair bij te komen. Knusser kun je een stad niet leren kennen. Daarom komt de Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch deze winter met de Bossche Speur & Lekkernijen Wandeling.
De Wandelspeurtocht voert u door Bossche straten, stegen en pleinen en u leest over allerlei leuke wetenswaardigheden van onze mooie stad. Lees meer>

Lid worden?

Met een lidmaatschap steunt u niet alleen onze vereniging, maar u krijgt er ook iets voor terug … Lees verder

Laatste nieuws

De paardjes van het stadhuis

Terug naar boven