22 juni: excursie Bergen op Zoom

Op donderdag 22 juni organiseert de Werkgroep Culturele Activiteiten een excursie naar Bergen op Zoom.

Vertrek 08.30 uur vanaf station Oost (nabij stadion de Vliert). Rond 10.00 uur worden we ontvangen in het Markiezenhof met een kop koffie en een zilvergebakje. Na een korte inleiding over de geschiedenis van Bergen op Zoom en het Markiezenhof worden we rond geleid langs de tentoonstelling “Voorbij IJdelheid”, zes eeuwen zilver in en rond Bergen op Zoom tot ongeveer 12.30 uur. Op de gezellige Grote Markt is er dan gelegenheid voor een lunch waarna om 14.00 uur gestart wordt met een zilverwandeling langs locaties die een link hebben met het zilververleden o.l.v. een gids en een bezoek aan de St. Gertrudis kerk of de Ontmoetingskerk tot ongeveer 16.00 uur. Daarna drinken we dan samen tot 17.00 uur een drankje “voor eigen rekening”. De terugreis vangt aan om 17.00 uur zodat we tegen 18.30 uur weer bij station Oost arriveren.

Bergen op Zoom. Een stad waar het cultuur proeven, funshoppen en culinair genieten is in een historische ambiance. Er is een gevarieerd winkelaanbod. De smalle straatjes, oude pleintjes en eigenzinnige monumenten vertellen hier het verhaal van een rijk en bewogen verleden, dat al meer dan achthonderd jaar terug gaat. Monumenten als de Lievevrouwepoort, ook wel de Gevangenpoort genoemd, de Sint Gertrudiskerk met de Peperbus, stadsschouwburg De Maagd, het monumentale Stadhuis, de Synagoge verwijzen naar een eerbiedwaardig verleden.

De parel van de stad is stadspaleis Het Markiezenhof. Ontstaan aan het eind van de Middeleeuwen met, na een aantal verbouwingen en uitbreidingen, een paleisachtige karakter. Nu dient het gebouw als museum.

De kosten voor deze excursie, incl. vervoer, ontvangst, koffie met gebak, rondleiding Markiezenhof en kerkenwandeling bedragen € 39,- p.p. zonder museumjaarkaart en € 32,- p.p. met museumjaarkaart.

De inschrijvingsprocedure is als volgt: wij verwachten uw aanmelding via het mailadres  onderdeboschboom@kringvrienden.nl o.v.v., excursie Bergen op Zoom, met vermelding van uw naam, telefoonnummer en of u een museumjaarkaart  bezit. Het aantal aanmeldingen is gemaximeerd op 50 personen.

U kunt het bedrag overmaken naar rekeningnummer NL59INGB0006628714 t.n.v. Stichting De Boschboom o.v.v. excursie Bergen op Zoom. Uw betaling is tevens uw bewijs van inschrijving, waarna u een bevestiging ontvangt. Gelet op de financiële afspraken is bij verhindering pas restitutie mogelijk als de open gevallen plaats door een ander ingenomen is.

Voor vertrek zullen de museumjaarkaarten bij het instappen verzameld worden aangezien voorwaarde is dat één persoon de kaarten aan de kassa aanbiedt en terug ontvangt na afrekening.

Terug naar boven