Bestuursleden
Het bestuur opereert als een collectief bestuur. Gezien de ontwikkelingen binnen de Kring en de competenties van de aanwezige bestuursleden zoeken wij een bestuurder die zich zal richten op de ‘museale activiteiten’ van de vereniging. Hieronder valt Museum Kruithuis dat begin 2023 zijn deuren zal openen voor publiek. U bent sparringpartner voor de conservator waar het gaat om collectie, tentoonstellingen en de exploitatie van de museale activiteiten.
Bestuursleden denken mee bij het ontwikkelen van beleid en richting geven aan de koers van de vereniging.

Wij zoeken voor deze functie een enthousiaste vrijwilliger met de gedegen (kunst)historische achtergrond en ruime bestuurlijke ervaring. U kunt denken op hoofdlijnen en bent besluitvaardig. U hebt ervaring in een museale omgeving en een breed netwerk binnen deze sector.

Daarnaast zoeken wij ook een algemeen bestuurslid welke eveneens in hoofdlijnen kan denken en besluitvaardig is.

De Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch is een vereniging met ruim 2.000 leden met interesse in en liefde voor de (cultuur) historie van ’s-Hertogenbosch en ommelanden. Van deze 2.000 leden zijn er ongeveer 325 als actieve vrijwilliger betrokken bij het aanbieden van rondleidingen, stadswandelingen en vaartochten aan inwoners en toeristen van ’s-Hertogenbosch. De Kring ontvangt jaarlijks ca. 200.000 gasten. Daarnaast beschikt de Kring over een Kenniscentrum.

Vrijwilligers van de Kring zijn professioneel, goed opgeleid, flexibel, klantgericht en enthousiast.

De Kring biedt: aantrekkelijk en leuk werk, sociaal netwerk, zingeving, een kennisrijke en inspirerende werkomgeving.

Bestuursleden worden aangesteld door de Algemene Vergadering. Het bestuur bestaat uit vijf personen. Het betreft hier een onbezoldigde functie. Wel is sprake van een vrijwilligersvergoeding.

Het uitgebreide profiel voor de beide functies kunt u opvragen bij:
Nicolette Kroezen, secretaris.
Mailadres: Kroezennicolette@gmail.com

Wilt u onze collega-bestuurder worden? Laat dit dan weten door een bericht te sturen met uw motivatie en een kort CV.

Uw bericht kunt u sturen naar: Kroezennicolette@gmail.com

Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch
Parade 12
5211 KL ’s-Hertogenbosch
www.kringvrienden.nl
www.DagjedenBosch.com

 

Terug naar boven