Taak:

Het inventariseren en bestuderen van de heraldiek en de banistiek in het algemeen en die binnen de huidige gemeente ’s-Hertogenbosch in het bijzonder. Dit betreft dan zowel de overheidsheraldiek, de kerkelijke heraldiek als de heraldiek die verwant is aan de genealogie. Waar mogelijk en/of gewenst, wordt verworven kennis onderling en/of naar buiten toe persoonlijk en/of via publicaties uitgedragen.

Datum oprichting:

20 februari 2002.

Speerpunten:

  • Cursusmodule Heraldiek in ’s-Hertogenbosch t.b.v. Boschlogie III:

Coördinatie: Martien Veekens

  • Opzetten van een Heraldische Stadswandeling:

Hieraan is en wordt al geruime tijd door alle leden samen aan gewerkt. Mogelijk dat in 2018 tot een publicatie kan worden gekomen. Gert Beuving onderhoudt hierover contacten met o.a. Henny Isbouts (Bedrijfsbureau Kring Vrienden) en Hans van Bavel( Werkgroep Het Kleine Monument).

  • De heraldiek in de Sint-Janskathedraal:

Inventarisatie van alle bijzondere wapens op de grafzerken en op de glas-in-loodramen, alle wapenborden en overige heraldische uitingen in en om de kathedraal. Mogelijk ook brochure ‘Heraldiek in de St. Jan’. In dat geval zal Ronald Glaudemans hierbij worden betrokken.

  • De heraldiek in het Zwanenbroedershuis:     

Fotobestand René Vroomen nog in bewerking / uitgesteld. Mogelijk dat het hier eveneens nog tot een brochure kan komen.  In dat geval wordt Harmke Nijhof – van Kuilenburg hierbij betrokken.

Contactpersoon:

Gert Beuving

 

Terug naar boven