Vacature: Projectleider Museum Kruithuis

Ga jij geschiedenis schrijven in ’s-Hertogenbosch?

Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch werkt samen met gemeente ’s-Hertogenbosch aan een nieuw museum in het monumentale Kruithuis aan de Citadellaan. De ingrijpende renovatie maakt een museale invulling van het 400-jaar oude gebouw mogelijk. Daarbij wordt ook de buitenruimte volledig opnieuw ingericht. De ontwikkeling en inrichting van het museum krijgt dit jaar zichtbaar vorm.

De uitdaging is een inspirerende, educatieve en interactieve belevenis te presenteren, waarbij de historie van ’s-Hertogenbosch en haar strijd met en tegen het water tot leven komt. Het jaar 1629 – een keerpunt in de historie van de stad – ontbreekt daarbij zeker niet. Daarnaast is het gebouw ook bij uitstek geschikt als unieke locatie met een vergader-, event- en/of buurtfunctie. Met het museum spreken we een breed en divers publiek aan, zowel landelijk als uit onze eigen omgeving. De ambitie is zowel groots als uitdagend te noemen.

Voor de succesvolle ontwikkeling van Museum Kruithuis zoeken wij op korte termijn voor 16-20 uur per week een:

“Innovatieve Projectleider met daadkracht

voor de ontwikkeling van een nieuw museum”

Wat houdt de functie in?

Als projectleider ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en realiseren van het nieuwe Museum Kruithuis. Je geeft leiding aan het ontwikkel- en realisatietraject. Je realiseert het project binnen de randvoorwaarden van kwaliteit, organisatie, budget en communicatie. Je rapporteert over de voortgang van het project aan het bestuur van ‘Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch’. We zoeken een ervaren, innovatieve en resultaatgerichte projectleider, die affiniteit heeft met het programma van Museum Kruithuis.

Wat verwachten we van jou?

Wij verwachten dat je ervaring hebt in het organiseren en leiden van (tentoonstellings-) projecten, met duidelijke interesse voor culturele activiteiten en in staat om dit project van begin tot eind goed te managen. Met als resultaat de succesvolle opening van het nieuwe museum.
Je bent ondernemend, creatief, planmatig en communicatief sterk in woord en geschrift. Je weet alle betrokken personen en (externe) partijen te mobiliseren en te motiveren. Je bent initiatiefrijk en voelt je thuis in een professioneel team met vrijwilligers en vaste krachten. Afspraak = afspraak is je werkstijl.
Je kent de weg in museumland en begrijpt wat er van de organisatie van een museum wordt verwacht. Je beschikt over een HBO+ werk- en denkniveau; relevante werkervaring in een soortgelijke functie is een pre.

Wat bieden wij?

Wij bieden ruimte om je te talenten in te zetten en dit museum tot een succes te maken. In eerste instantie denken we aan een parttime dienstverband, maar dat kan bij wederzijds goedvinden worden omgezet naar een doorlopend contract met meer uren. Financieel gaan we daarbij uit van de CAO voor Musea.

Interesse?

Solliciteren kan tot uiterlijk 20 februari 2023. Stuur je CV en motivatie naar bestuur@kringvrienden.nl, t.a.v. Cercentia Bax. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 2 en vrijdag 3 maart aanstaande.

Heb je nog vragen over de inhoud van de functie of Museum Kruithuis? Neem dan contact op met Harry Hulshof (0651539109) of Harry van Delft (06 22418714), bestuursleden van Kring Vrienden van ‘s-Hertogenbosch.
Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Terug naar boven