Wie zijn we?

Ons koor is in 2000 opgericht op initiatief van een aantal schippers die elkaar in de winter, als er niet gevaren wordt, toch wilden blijven ontmoeten. Het koor is uitgegroeid tot momenteel 25 leden, zowel mannen als vrouwen. Iedereen is lid van Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch, de meesten zijn vrijwilliger of oud-vrijwilliger van de Kring. Sinds begin 2020 is het koor verzelfstandigd in de Stichting Het Binnendiezekoor, maar we blijven nauw verbonden met Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch.

Wat en wanneer zingen we?
Binnendiezekoor

Het repertoire is heel divers: op de eerste plaats liedjes die over ’s-Hertogenbosch gaan en natuurlijk wordt er ook over de Binnendieze gezongen, het liefst meerstemmig. Maar ook Engelse chanty-songs en Franse en Duitse liedjes staan op het repertoire.
Van september tot en met begin juli wordt er elke maandagmiddag gerepeteerd in de zolder-bovenzaal van De Muzerije/Huis73. Sinds september 2022 staat het koor onder leiding van dirigente-zangcoach Annet Vervoort en wordt begeleid door accordeonisten Dieny de Vries en Bart van der Plas.

Activiteiten

Het koor treedt regelmatig voor het voetlicht bij diverse Bossche evenementen, zoals Maritiem ’s-Hertogenbosch, het Winterparadijs en de Dag van de Vrijwilliger en buiten de stad o.a. in kasteel Heeswijk en kasteel Ammersooijen. Tevens treedt het koor op in zorgcentra en wordt het voor diverse optredens uitgenodigd. Er zijn bovendien kooruitwisselingen waarbij het koor zich laat zien en horen. Deze uitvoeringen vinden zowel in de stad als daarbuiten plaats met enkele jaren terug een buitenlands optreden in zusterstad Trier en in november 2019 op Remembrance Day in Cardiff in Wales.

Aanmelden

Voor meer informatie of aanmelding als koorlid ga naar onze website: www.hetbinnendiezekoor.nl

Terug naar boven