Andere Bossche teksten
- In het blad van de Vereniging voor dialect en folklore ‘Rond Janus en Bet’ verschenen vanaf 1979 de nodige verhalen in het Bosch. Veel bijdragen kwamen van Isabel Mallant, Willy Damen en Frans Jordens.
- Bij het 800-jarig bestaan van de stad in 1984 verscheen ‘Den Bosch op rijm. Een bundel Bossche gedichten’. De auteur is de hierboven genoemde Willy Damen (1931-1995). Thea Nijhoff verzorgde de illustraties.
- Harry van den Berselaar lardeerde zijn beschrijving van het Bosch in ‘We zeet uwes?’ (2003) met tien in het dialect geschreven familieverhalen.
- Den Bosch kent een lange traditie van ‘Bosch op het toneel’. De Bossche revue, Echt Bosch Theater, de (nog jonge) Madeira-cyclus zorgden en zorgen voor opvoeringen waarin het Bosch opvallend aanwezig is.
- Hans Tervoort brengt als L. Vis door hem in het Bosch vertaald werk van Elvis Presley. Hij werkt ook aan de Bossche inbreng binnen een productie die moet leiden tot een Brabantse cd met nummers van the Beatles.
- Ter gelegenheid van de boekenweek 2007 met als thema ‘De lof der zotheid’ verscheen de bundel ‘Goed gek’, waarvoor Gerlaine Piters-Jansen een kort verhaal in het Bosch schreef: ‘In de ban van de zotheid’.
- Het carnaval (hier genoemd ‘de carneval’) zorgt al decennia lang voor een stroom van Bossche teksten. Aanjagers daarbij zijn ’t Kwèkfestijn, de Kletsavonden en het carnavalsprogramma.
- Het carnaval inspireerde en inspireert steeds weer opnieuw artiesten tot opmerkelijke teksten in het Bosch. De broers Danny en Wim van Nimwegen zijn al jaren bijzonder populair in Den Bosch en ver daarbuiten. Zeer gewaardeerd is ook het trio ‘de Kleinkeinder’.
- De meeste carnavaleske teksten verschijnen in onvervalst Bosch. Hier en daar is de invloed van het Oeteldonks aantoonbaar aanwezig. Het Oeteldonks, een kunstmatige taal die veel overeenkomsten met Bossche vertoont, is een zelfstandig taalkundig verschijnsel.
- Monique Gloudemans schrijft gedichten in het Bosch om bij te glimlachen, lachen en huilen. Deze gedichten zijn, geïllustreerd door Bart Jansen, in 2007 uitgebracht in een bundel.